Living lab last mile

Op 25 en 26 maart is de eerste living lab last mile met Iwheels - personal light electric vehicles (PLEV) - gestart. TUDelft  had de primeur en start-ups van TDVG BV  (Technostarters Delft Vastgoed BV) volgden in april en daarna TJIP  in mei. In het Delft Technology Park  zijn al verschillende elektrische vervoermiddelen, zoals E-scooters en E-bikes - beschikbaar; een vervoermiddel voor the last mile  vanaf station Delft Zuid/Campus is er nog niet. In de living lab last mile  dagen we werknemers uit vanwege de fun en flexibiliteit van E-steps de auto te laten staan voor zowel woon-werkverkeer als werkritjes in en om Delft. 

 

 maakte in april een reportage over de living lab last mile.

 

Vanwege de drukte op de uitvalwegsweg N470 naar de nabije A13 of A4 wil het Gebiedsfonds Delft Technology Park  alternatieven voor de auto stimuleren. Zowel voor woon-werkverkeer als voor ritjes op het Delftechpark  is de auto veruit favoriet. Logisch vanwege het beperkte openbaar vervoer. Veel werknemers kiezen dagelijks voor de auto naar het werk, omdat ze die auto overdag af en toe ook nodig hebben voor een werkrit in Delft of Den Haag.

 

Station Delft Zuid/Campus  - dat maar twee kilometer verder ligt - heeft geen last mile voorziening voor DelfTechPark en Technopolis.  Opvouwbare Iwheels kunnen wel een oplossing voor the last mile  bieden. Met een living lab last mile  maken bedrijven en hun medewerkers kennis met Iwheels. Dit als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iwheels passen bij het innovatieve imago, de techbedrijven zijn sneller en beter bereikbaar én Iwheels geven meer fun en flexibiliteit. Parkeren is geen issue, Iwheels nemen weinig ruimte in beslag. Als Iwheels bij de receptie worden neergezet, kunnen verschillende medewerkers er gebruik van maken.

 

Op 26 maart is de living lab last mile  met bedrijven op het DelfTechPark - begonnen met de TUdelft. In april volgen Yes!Delft ven TJIP  in mei - waar werknemers kennismaken met het gebruik van Iwheels (opvouwbare E-step en/of mini-scooter) in combinatie met openbaar vervoer. Het is onderdeel van de aanpak van Bereikbaar Haaglanden. In december is deze Living Lab afgerond.

De living lab geeft vooralsnog uiteenlopende ervaringen. Een aantal deelnemers zijn binnen een paar dagen verknocht aan hun E-step of mini-scooter - vooral vanwege kortere reistijd en het gemak in combinatie met de trein - en testen de actieradius in ritten naar kantoor en andere bedrijven. Enkele deelnemers haken na een paar dagen af, omdat de stepondersteuning niet het verwachtte gemak en ontspanning biedt. Ook hebben we veel geleerd over de straten in Nederland: fietspaden zijn egaal en ideaal voor elektrische steps en miniscooters. De klinkers in de binnenstad in combinatie met een berijder die lang en zwaar is, vragen constructieverbeteringen voor de opvouwbare E-step. In overleg met de fabrikant Micro wordt een nieuw E-step-model ingezet, dat pas eind dit jaar op de markt komt. Ook deze step is aangepast voor de openbare weg in Nederland: step met elektrische stepondersteuning die is toegestaan op de openbare weg én waarvooor dezelfde verkeersregels gelden als voor de (elektrische) fiets.

Deze living lab geeft inspiratie voor verdere toepassing van de combinatie elektrische vervoermiddelen met auto bij beperkte beschikbaarheid van parkeerplekken en laadpalen en voor het potentieel van deelsteps bij stations.

 

Nederlandse primeur met E-steps

Dit voorjaar heeft de TUDelft  een "menukaart" om haar medewerkers te verleiden anders te reizen. Om het autogebruik op de campus te verminderen biedt de "menukaart" een keuze uit E-bike, OV-fiets met OV-pas van Bereikbaar Haaglanden,  meer thuiswerken óf een innovatieve E-step met OV-pas. Acht weken lang kunnen medewerkers hun vervoermiddelen voor woon-werkverkeer uitproberen. Omdat een opvouwbare E-step in combinatie met OV nieuw is, volgt We-All- Wheel  dit voor haar living lab last mile.

 

 

Ben je voor je bedrijf geïnteresseerd in een living lab, neem dan contact mail  op met We-All-Wheel.