Fun voor forenzen

 

In de nazomer hebben we Iwheels getest voor woon-werkverkeer; zo konden we na een kantoordag nog even van de indian summer genieten. Fietsend zou het zweet al binnen een paar minuten over je rug druppelen, maar op de Iwheel voel je de verkoelende wind zonder enige inspanning of zweetdruppel. We testten twee Iwheels van Nederlandse makelij die qua prijs en prestatie een goed alternatief zijn voor E-bike of scooter: Trikke en Qugo.  

 

De Trikke en de Qugo worden vooral voor stadse ritjes gebruikt, ook voor woon-werkverkeer voldoen ze uitstekend. We forenzen vanuit Delft naar Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam. Iwheels zijn fun en we hebben veel bekijks. Met je Iwheel val je op en daardoor lijkt het andere verkeer rekening met je te houden. De Trikke is goedgekeurd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Qugo heeft een Europese typegoedkeuring, ze mogen beide op het (brom-)fietspad of anders op de weg. Buiten Delft gaan we op volle snelheid fietsers en E-bikers voorbij; alleen scooters, racefietsen en een enkele uitgedaagde E-biker halen ons in. De ingehaalde fietsers komen ons overigens in de bebouwde kom weer achterop als we bij een verkeerslicht wachten. Een lange rit op volle snelheid en wind tegen in de polder vraagt veel van de accu, maar 20 km haal je zeker.

 

  Delft-Den Haag Delft-Zoetermeer Delft-Rotterdam
  10 km 14 km 18 km
   auto 0:15-0:40u 0:19-0:45u 0:31-1:10u
   Iwheel 0:29u 0:42u 0:52u

  fiets

0:38u

0:53u

1:06u

  OV

OV&Iwheel

0:43u

0:27u

1:04u

0:47u

0:49u

0:32u

Beide Iwheels rijden pittig, je hoeft geen ‘Max Verstappen’ te zijn om met spinnende banden weg te rijden. De schijfremmen zijn krachtig en je staat – als het nodig is- meteen stil. Een straat met kuilen en hobbels is uitdagend en daar kan vaak niet op volle snelheid gereden worden, net als bij verkeersdrempels. Net als fietsen moet je een uurtje wennen aan de Iwheel voor je er soepel mee kan manoeuvreren. Na een zittende werkdag is op een Iwheel staan verrassend ontspannend. Onderweg krijg je leuke aandacht: 'die wil ik ook!', 'dat rijdt lekker', 'waar koop je die?'. De vele oh’s en ah's geven je meteen de bevestiging van een goeie aanschaf.

 

   specificaties

Qugo Road

Trikke eV.5

   prijs

vanaf €2495,-

vanaf €2850,-

   max.snelheid

25 km/uur

25 km/uur

   bereik

25 km

25 km (full speed) tot 35 km (economy)

   oplaadtijd

2 à 3 uur

4 à 5 uur

   gewicht

34 kg

22 kg

   afmeting

115x58x(78)

144x71x(34)

De Qugo bestuur je door - net als bij skiën - vanuit je knieën mee te sturen en in de bocht te hangen ('carven'). Het vergt stuurmanskunst om je been te strekken of te verzetten. De knijpremmen links en rechts blokkeren de gashendel, zodat je niet verrast wordt als je per ongeluk de gashendel raakt. Door de kleine draaicirkel is de Qugo erg wendbaar en blijkt zelfs geschikt voor een boodschap in de supermarkt. 

De Trikke is prettig voor langere afstanden. Hij is gemakkelijk te besturen, jong en oud kan er op wegrijden en na een dag durf je al met één hand te sturen. Door de kleine wieltjes trilt de Trikke op hobbelige klinkerstraten, waardoor het na een kilometer niet meer comfortabel rijdt. De vertraging van twee tellen in de gashendel maakt het lastiger manoeuvreren bij drukte.

 

Onze ervaringen

  • Iwheel is fun. Iedere rit vraagt wel iemand: “mag ik effe …?”  Je bent bovendien opvallend voor het andere verkeer.
  • Iwheels zijn makkelijk in het gebruik; rem en gas doen wat je ervan verwacht. Balans en comfort moet je ontdekken en heb je binnen een dag onder de knie.

  • Tijdwinst zal voor de sportieve fietsers of in de bebouwde kom beperkt zijn. Wel heb je geen ergernis meer over files of drukte in de bus of trein.

  • Op asfalt rijdt het lekker, op hobbelige klinkerwegen moet je bij de les blijven en zeker de Trikke trilt flink en voelt dan na een kilometer niet meer comfortabel.

  • Voor korte ritjes (<30 min.) is de pittige Qugo leuker en voor de langere ritjes is de stabiele Trikke prettiger.

  • Het fietspad is vertrouwd domein; na een dag wennen aan het brede rijspoor, kun je ook op een druk fietspad makkelijk langs fietsers manoeuvreren.

 

      Trikke

Qugo

      +  eenvoudig te bedienen en te besturen

+  rijdt pittig

      +  overzicht in stadsverkeer door hoge positie

+  korte draaicirkel

      +  inklapbaar en draagbaar

+  handige labtoptas-houder

      -  trilt op klinkerstraten

-  E-moter maakt lawaai

      -  alleen rechts een knijprem

-  gashendel niet comfortabel

      -  stoepranden neem je niet makkelijk

-  te zwaar om makkelijk te tillen